Fakta och Service​

Degersand är en liten och personlig camping med bra serviceutbud. Här kan du njuta av storslagen natur och Ålands hav som rullar in mot den vidsträckta sandstranden. Du hittar din favoritplats för tältet, husbilen eller husvagnen bland trevliga grannar eller på en mera avskild plats.

Campingen är öppen under perioden ca 1 maj-30 september. Om du önskar komma vid någon annan tidpunkt är du välkommen att ta kontakt med oss. Receptionen är bemannad från åtminstone mitten av juni till mitten av augusti. När du kommer andra tider så skicka e-post eller ring innan du kommer.

Gästbrygga

Du kan också komma sjövägen till oss, och då förtöjer du båten vid vår brygga som ligger innanför Torpön (60 9 25 N 19 36 11 O). Från båtbryggan är det en liten promenad över berget (ca 350 meter) till Restaurang Q och till stranden.

Vedeldad bastu

Aktiviteter

Curling

Du kan bo bra i Degersand och spela curling i Åland curlingcenter i Storby. Mer info på www.curling.ax

Golf

Du kan också bo hos oss och ha nära till golfbanan vid Eckerö golf. Mer info på www.eckerogolf.ax

Fiske

Du kan köpa fiskekort som gäller i närområdet. Skulle du vilja paddla kajak går det också att ordna via Nimix +358 50 66716.

Spel

I receptionen kan du också låna något roligt spel, som t.ex. olika kortspel, spikspel för barn (3 år), Fia-spel, krocket, kubb, badmintonracketar och bollar, volleyboll, boule eller jätteplockepinn.

Lek

För barnen finns det en trevligt utrustad lekplats med två lekbåtar, gungor och massor med sand att busa i och bygga med.

Vanliga frågor och svar

Vi har 5 välutrustade stugor med 2 vanliga sängar och en våningssäng ca.35m2. Köksdelen är fullt utrustad med spis,ung,kylsskåp, kaffe-och vattenkokare, brödrost samt porslin.Toa och dusch både inne och ute. Vi har även 5 nya övernattningsstugor ca.20m2 med högstandard. Stugorna har 2 vanliga sängar och en våningssäng.Minikök med kylsskåp,mikro,kaffe-och vattenkokare samt kärl. Dusch och toalett finns i servicehusen, samt ett större kök.

Det ingår handdukar, sängarna är bäddade och slutstädning. Priser
hittar du här.

Tältplats behöver inte bokas,det finns alltid. Behöver du el till tältet, ta med egen skarvsladd.

I Hammarland, Hugos livsmedel ca.20km från Degersand mot Mariehamn.

Vi servera varmmat från kl.12. Vi serverar både lunch och middag, glass,drycker samt fika. Barnmat finns också. I våran strandbar hittar du fika, glass, drycker och små rätter. I restaurangen kan du köpa diverse minilivs varor.

Det är bra att ta med egen frukost när man övernattar i Degersand.

Från Berghamn i Eckerö är det ungefär 10km till oss. Kommer du från Mariehamn är det ca 40km och från Långnäs 70km.

Ja, det finns en stor parkering om du vill besöka stranden och inte är gäst hos oss. Kör förbi Resort Degersand skylten så hittar du parkeringen. Det finns omkläddningsrum och toa nära stranden.

Det är väldigt sällan alger i vattnet, det har endast varit två gånger under 16 år. Vattentemperaturen varierar från dag till dag beroende av hur det blåser.

Under högsäsongen hinner vi inte alltid svara i telefonen, fokus är på kunderna som är hos oss.. Skicka gärna mejl så svarar vi så fort vi hinner! info@degersand.ax Under lågsäsong tel.+358 18 38 004

Till stugorna och campingen checkar man in från ca kl.15.00 och utcheckning är kl.11.00.